BLOGNIEUWS


Dag lieve eendjes, ouders, grootouders en andere sympathisanten,

Ik heet jullie welkom op mijn blog.

Ik doe mijn best om jullie via deze weg zoveel mogelijk te laten meegenieten van de fijne momenten die ik met jullie schatjes beleef.

Zoals jullie merken, ben ik nog een beetje op de 'experimenteertoer' en is de lay-out nog ver van professioneel maar ik leer elke dag bij en tips & tricks van meer ervaren bloggers zijn steeds welkom.

Groetjes,
juf Leen

zondag 23 maart 2014

Jules is ziek... is er een dokter in de zaal?

Jules voelde zich niet lekker... Ooh, ooh, ooh, wat was er nu aan de hand? Juf Leen of beter Dokter juf Leen onderzocht Jules met allerlei instrumenten met rare namen uit de dokterstas: thermometer, stethoscoop, ... we leerden er alles over. Dokter Lander onderzocht Jules ook eens grondig en verpleegster Susie assisteerde. Dr. Boris controleerde Jules zijn koorts met de thermometer en Dr. Ine haalde haar stethoscoop boven. Dr. Amélie controleerde nog eens Jules zijn oren want die deden pijn. Maar Jules had ook buikpijn en hoofdpijn. Oeieioei, moeilijke diagnose, griep misschien?

          

 

 De volgende dag werd het al gauw duidelijk waarom Jules zich niet lekker voelde... hij had de windpokken. Tja, al veel sloebers uit onze klas doorstonden deze vervelende blaasjes en windpokken zijn 'besmettelijk' (nog zo'n moeilijk woord). Gelukkig schrijft dokter Noah medicamenten voor: siroop en een product om de blaasjes aan te stippen. Batist en Ilyes zorgden ervoor dat de instructies van de dokter goed opgevolgd werden.
       

De popjes werden natuurlijk ook ziek... oeieioei, alle hens of eerder alle dokters aan dek. We richtten een dokterskabinet in. Eerst een beetje wachten in de wachtzaal met een boekje tot de dokter je komt halen voor een volledige check-up.
        

We besloten ook zelf een dokterstas in elkaar te knutselen. Scheuren om te leren, moet je eens proberen... Instructies van de juf: 2 vogeltjes (duimen en wijsvingers tegen elkaar) geven een kusje en eentje vliegt er weg... Annemie is er al helemaal mee weg.

       

 Dan nog de snippers kleven op onze tas.
      

 Als laatste nog vingerverven voor een dokterskruisje en klaar is kees... zelfs Kobe vond het deze keer ook wel interessant en doorstond zijn 'vingerverfvuurdoop' met glans.

        

 Fruit eten met 19 vriendjes (18 op de foto want Mathis is op vakantie) ziet er nu zo uit. Vitamientjes zijn belangrijk om niet ziek te worden.

   

 Jules schilderen en windpokken stempelen. Dat vonden we ook heel fijn.
             

     

Handen wassen kunnen we ook al goed. Juf moet soms nog een klein beetje helpen en soms ligt er ook wel een plasje op de grond, maar wat zijn we al heerlijk zelfstandig geworden. Dikke pluim!!!

 

 We draaiden ook pilletjes voor in de apotheek met plasticine. Echt tof!
 

 Na al onze goede zorgen was Jules op het blauwe dagje al stukken beter. De windpokken waren al veel verminderd en Jules kon gelukkig mee op logement bij onze tweeling: Pauline en Amélie. Onze kleine dokters waren klaar voor de weekendwacht:

       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten