BLOGNIEUWS


Dag lieve eendjes, ouders, grootouders en andere sympathisanten,

Ik heet jullie welkom op mijn blog.

Ik doe mijn best om jullie via deze weg zoveel mogelijk te laten meegenieten van de fijne momenten die ik met jullie schatjes beleef.

Zoals jullie merken, ben ik nog een beetje op de 'experimenteertoer' en is de lay-out nog ver van professioneel maar ik leer elke dag bij en tips & tricks van meer ervaren bloggers zijn steeds welkom.

Groetjes,
juf Leen

zondag 16 maart 2014

Rikki en zijn vriendjes: konijntjesweek... en nieuwe vriendjes in de klas

Rikki is een super tof konijn met een slap oortje... een beetje anders als de rest maar zien we er allemaal niet een beetje verschillend uit? Hij is ook heel sociaal en wil dat iedereen kan meespelen... ook het nieuwe konijntje Pom, eentje met vlekjes, dat eerst een beetje uitgelachen wordt door de anderen, hoort er al snel bij. Ideaal verhaal om onze nieuwe eendjes te laten wennen in de groep die elkaar al goed kent. Dat bleek heel goed te vlotten mits enkele traantjes af en toe, maar dat is ook helemaal normaal. Hier zie je al hoe ze het speelgoed in de klas verkenden... Tijl, Kobe en Annemie:
        

   

 Rikki en de andere konijnen spelen hele leuke konijnenspelletjes en wij deden mee... WORTELLOPEN

     

 WORTELSPRINGEN
      

 KONIJNTJES SPRINGEN ZO:
     

 KONIJNENTREIN
    

 OP 1 BEEN SPRINGEN: niet gemakkelijk!

        

 Na al die konijnenspelletjes besloten we om konijnen-oren te maken voor onszelf. Mochten we nu eens met een worteltje stempelen? Echt konijn-achtig, hihi.
          

   Kobe wou liever kleuren want vertrouwde de verf nog niet helemaal. Stel dat die niet meer van je handen afgaat? Eerst eens bestuderen die handel... groot gelijk.

 Ons kriebel-krabbelhuisje werd omgetoverd in een konijnenknuffelholletje. GEZELLLIG!

    

Konijntjes bewonderen en verzorgen in de tuin.


            

 Oei, daar zit een speciaal ras in het hok...

Die geven we ook maar een worteltje: NJAMMIE!
   

Dat willen de andere sloebers ook wel eens beleven... Het leven zoals het is in het konijnenhok: hilarisch.

     

 

Babette bracht een reuzenwortel mee... met daarin... rararara... konijntjes! We sorteerden ze volgens jongens - meisjes, bruine en witte, grote en kleine,  maar ook volgens de kleur van hun kleertjes... Jules probeerde ook eens maar was helemaal verkeerd. Niet erg, hoor, Jules, wij tonen je wel hoe het moet...


           

 We speelden ook een dobbelsteenspel waarwij we moesten tellen tot 3 en evenveel worteltjes aan onze Rikke mochten geven. Soms vinden we VEEEEEEEEL worteltjes ook wel eens leuk maar dan wordt Rikki misschien ziek. Dus beter naar de dobbelsteen luisteren en het juiste aantal aan de konijntjes geven. De oudste eendjes kunnen dit al heel goed. BRAVO!!!

        

 Schattige konijntjes gespot in Bottelare... Nu onze oortjes klaar zijn, kunnen we ons helemaal inleven in de konijnenspelletjes. En Jules speelde natuurlijk mee.


                    

 Die schattige konijntjes lusten ook wel een worteltje maar... konijnenkindjes moeten deze best eerst raspen.

            

 We hebben hele sterke konijnentandjes, kijk maar eens... en daar kunnen we heerlijke worteltjes mee smullen. MMMMMMMmmmmmm, lekker!

           

 Het was een leuke Rikki-week.

2 opmerkingen:

  1. Juf Leen. Dikke proficiat met deze blog. Heerlijk meegenieten van wat jullie allemaal uitspoken in t klasje. Wijs! Groetjes, Ellen - mama Frauke

    BeantwoordenVerwijderen