BLOGNIEUWS


Dag lieve eendjes, ouders, grootouders en andere sympathisanten,

Ik heet jullie welkom op mijn blog.

Ik doe mijn best om jullie via deze weg zoveel mogelijk te laten meegenieten van de fijne momenten die ik met jullie schatjes beleef.

Zoals jullie merken, ben ik nog een beetje op de 'experimenteertoer' en is de lay-out nog ver van professioneel maar ik leer elke dag bij en tips & tricks van meer ervaren bloggers zijn steeds welkom.

Groetjes,
juf Leen

dinsdag 13 mei 2014

MAMALIEFJE

Moederdag... of mamaliefjesdag... één van de favoriete thema's om uit te werken voor juf Leen.
Zeker bij de allerkleinste schatjes want hoe graag zien zij hun mama of moeke niet? Toch het meest van heel de wereld? Of tot aan de maan en terug?

Mamaliefje... madeliefje... de inspiratie begon te komen op een mooie lentedag.
Tijd voor een fotoshoot.
Juf Leen was fotograaf van dienst en was heel tevreden over deze 'natural beauties':

                 Pauline en Noor waren er jammer genoeg niet maar juf vond nog mooie plaatjes uit een andere doos    en geef nu zelf toe, wat een zonnetjes.

Bij een mamaliefje-dagje hoort uiteraard een cadeau... Hier legden we onze eerste hand.

    

We kunnen natuurlijk niet allemaal tegelijk schilderen. Geen nood. In de poppenhoek leefden we ons volledig uit om zelf mama te spelen, met hoge hakjes en alles erop en eraan.
            
Sommigen kregen al echte moedergevoelens...  

Tweede fase mamaliefje-cadeau.
Wat staat daar nu? Een heuse schildersemmer? Met een echte schilderskwast... jaja... aan het werk met muurverf om de achtergrond mooi te maken.

       
Terwijl we wachten op onze beurt, spelen we graag met de plasticine, bewonderen we onze mama-muur en vertellen honderduit aan elkaar over ons liefste mama en moeke. En ja... de hoge hakjes blijven een succes.

            

Op woensdag (om de 14 dagen) komt juf Sigrid (gymjuf in zwangerschapsverlof die het kleuterjuf zijn niet kan laten en daar zijn wij niet treurig om) 'schrijfdansen'. Deze week stond 'ri ra roeren, pannenkoeken bakken' op het programma. Kijk eens wat een mooie ronde pannenkoeken wij al kunnen bakken... ideaal begin om later alle ronde letters te kunnen schrijven.

      Juf maakt een afdruk van het eindresultaat zodat jullie naast deze foto's ook thuis kunnen nagenieten van deze activiteit.
 Kijk, dit was het resultaat van onze vorige schrijfdans.

Hoeveel keer nog slapen en het is moederdag?
Elke dag kruisen we de vorige dag weg en kleuren we de kleur van de dag in. De witte bolletjes tellen we en dan weten we het... Nog 3 keer slapen en het is zover!

     

Fase 3 van ons mamaliefje-cadeau: madeliefjes stempelen. Juf was mega fier want dit was NIET gemakkelijk en wat deden wij dit SUPER. Echte kunstwerkjes werden het.

      
... en hier het resultaat van ons cadeau, zij het wel een beetje op zijn kop. 

Jules bracht de handtas van zijn mama mee. Wat stak daar allemaal in? Wij waren alvast heel nieuwsgierig...

   zakdoekjes, altijd handig  
een tasje in een tasje...  met een heel aantrekkelijke schat in, even uittesten...                          
en vooral jezelf bewonderen in de spiegel...
  

Nog 2 x slapen... maar nu is de school even dicht. Gewapend met een liefdevol cadeau trokken de eendjes naar huis op zoek naar een goede verstopplaats om dan op de grote dag te schitteren voor hun allerliefste mama'tje en moeke.

   

Aan alle mama's en moekes:  EEN PRACHTIGE MOEDERDAG GEWENST!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten