BLOGNIEUWS


Dag lieve eendjes, ouders, grootouders en andere sympathisanten,

Ik heet jullie welkom op mijn blog.

Ik doe mijn best om jullie via deze weg zoveel mogelijk te laten meegenieten van de fijne momenten die ik met jullie schatjes beleef.

Zoals jullie merken, ben ik nog een beetje op de 'experimenteertoer' en is de lay-out nog ver van professioneel maar ik leer elke dag bij en tips & tricks van meer ervaren bloggers zijn steeds welkom.

Groetjes,
juf Leen

zondag 4 mei 2014

DE STIP

We vertrokken dit leuke thema vanuit het prachtige prentenboek:  

Via onderstaande link kan je er via You Tube van mee genieten of nog eens samen met jullie schatjes bekijken. Ze vertellen er vast wonderwel over.

https://www.youtube.com/watch?v=_-k8biOVrY4&gl=BE


Ine, Babette en Frauke probeerden zelf ook al eens een mooi kunstwerk te maken met de nieuwe Woody-krijtjes die we kregen voor Frauke's verjaardag.

 
Tofke kon er ook al wat van... grote, kleine, gekleurde stippen. Hier zie je nog maar een begin maar hij kreeg er niet genoeg van en wakkerde onze nieuwsgierigheid aan om het zelf ook eens te proberen.
 

We startten eerst met stoepkrijt. Grote bewegingen zijn belangrijk om de schrijfmotoriek in de startblokken te zetten.
    

Eens rond de grote stip stappen voelt ook wel fijn aan want dan weet onze hand straks beter hoe het in het klein moet.
     Hé juf, kijk eens. Mijn stip wordt net een vlieg.... En zo was het... al experimenterend komen we tot de wondere ontdekking dat we meer kunnen dan we denken. Ons zelfvertrouwen krijgt hierdoor een flinke 'boost' en zo krijgen we nog meer zin om verdere stappen te zetten.

Van stip tot stip springen is ook wel leuk.
         Je ziet het, er zitten al echte experten tussen ons.

Hoog tijd om ook eens op papier aan de slag te gaan. Alleen of ... waarom niet eens gezellig samen? Zo leren we van elkaar en praten ondertussen honderduit over onze ervaringen.
       


      
Kleine Picasso's.
Oepsie, iets teveel gestipt... hihi.
  
Juf tekende vanuit elk stipje een leuke tekening en wij mochten raden wat ze tevoorschijn toverde... rarara...
 

Nog een leuk boekje over stippen en kleuren en vriendschap en nog zoveel meer, is het boek over Blauwtje en Geeltje van Leo Lionni, een topper van formaat.
Ideaal om nog eens te schrijfdansen. We toverden eerst Geeltje tevoorschijn en oefenden pril de ronde letters, zonder dat daar natuurlijk met één woord over gerept werd. Het was gewoon dikke fun om zo in de verf te kliederen.
En dan kwam Geeltje Blauwtje tegen en ze knuffelden tot... WAW... alweer een wondertje: ...tot ze groen waren.
           

Printje maken voor ons knuffelkleurenkunstwerk en dan kreeg iedereen een washandje om Blauwtje en Geeltje weg te toveren. Super gedaan!
            En onze handjes waren meteen ook proper. Slim bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten